Medlemmar: 8531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka lämnar Arsenal.

Klart: Xhaka lämnar Arsenal

tor 6 jul 2023 kl 19:15

297 matcher, 23 mål 29 assist. Två FA-cuper och en resa med höga toppar och djupa dalar. Men nu är det klart. Granit Xhaka lämnar Arsenal och skriver femårskontrakt med Bayer Leverkusen.

Granit Xhaka skrev på för Arsenal 2016. Sedan dess har det varit en, minst sagt, händelserik resa. Många trodde nog resan skulle tagit slut tidigare, och flertalet gånger om - men idag står det alltså klart. Granit Xhaka lämnar Arsenal för cirka £20m och har skrivit på ett fem-årskontrakt med Bayer Leverkusen. 

Det blev totalt 297 matcher för Arsenal. Under dessa mäktades det med 23 mål, 29 assist och två FA Cup-pokaler för schweizaren. Att Xhaka skulle lämna Arsenal var det snack om redan före säsongen var slut. Och i slutmatchen nätade mittfältaren två gånger om och fick stående ovationer av Emirates Stadium. 

- Vi säger hejdå till en fantastisk spelare och en person som är älskad av oss alla. Det har varit en otrolig resa tillsammans med honom och han har verkligen gett allt för den här klubben. Påverkan som Granit på sina lagkamrater, på planen och på kollegorna i klubben visar hur populär han är, säger Mikel Arteta.

Och fortsätter:

- Vi kan inte tacka Granit nog för hans insats och bidrag till den här klubben över åren. Vi önskar Granit och hans familj all lycka i sitt nästa steg i livet.