Medlemmar: 4605 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bukayo Saka blev Arsenals enda målskytt i Tyskland. (arkivbild)

Oavgjort i Nürnberg

tor 13 jul 2023 kl 22:24

Precis som i den "hemliga" träningsmatchen mot Watford blev det 1-1 när Arsenal träningsspelade mot Nürnberg.

Den här typen av matcher är sällan särskilt sprakande tillställningar, och kvällens evenemang var inget undantag. Det märktes att det var ett nedtränat Arsenal som kom till match, för det var mestadels inte mycket till tempo i spelet. Ändå såg det till en början ut som om det skulle kunna bli lite underhållande, då Bukay Saka redan i den sjunde matchminuten smällde in 0-1 med ett patenterat vänsterskott i bortre hörnet efter att ha brutit in från högerkanten.

Mycket mer än så hände sedan ärligt talat inte i den första halvleken, Saka själv hade ytterligare ett skottläge men hemmalagets målvakt Christian Mathenia svarade för en bra räddning och det var i stort sett det hela.

Mikel Arteta gjorde sex byten i halvtid medan hemmalaget bara gjorde två, och ca tio minuter in i halvleken byttes Folarin Balogun in och han hade knappt hunnit in på planen innan han fann sig framför ett öppet mål men i mycket snäv vinkel så hans avslut träffade den bortre stolpen och gick ut.

Kort därefter bjöd Arsenal på en kvittering, en svag passning från Karl Hein mot Jorginho ledde till att Kanji Okunoki kunde sätta foten till bollen och från runt 30 meter slå in den i öppet mål. Nürnberg hade sedan också en träff i ribban efter en svag retur av Karl Hein ett par minuter senare.

Med bara sekunder kvar av matchen slog Myles Lewis-Skelly en fin passning till Folarin Balogun som sprang sig fri och rundade målvakten, men avslutet mot det öppna målet gick på fel sida av stolpen så 1-1 stod sig.

Startelva:

Aaron Ramsdale (46), Ben White (78), William Saliba (46), Gabriel (60), Jakub Kiwior (46), Fabio Vieira (60), Thomas Partey (46), Leandro Trossard (55), Bukayo Saka (46), Reiss Nelson (46), Eddie Nketiah (78)

Inhoppare:

Karl Hein (46), Cedric (46), Kieran Tierney (46), Jorginho (46), Kai Havertz (46), Gabriel Jesus (46), Folarin Balogun (55), Myles Lewis-Skelly (78), Reuell Walters (78), Ethan Nwaneri (60), Auston Trusty (60)