Medlemmar: 4771 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ödegaard är nöjd med sina nya lagkamrater.

Ödegaard: "Det är skönt att ha honom på vår sida"

ons 19 jul 2023 kl 14:11

Inatt möter Arsenal MLS All Stars. Inför mötet träffade Martin Ödegaard pressen och fick sitta ner en stund med Football.London för att prata om förväntningar, förra säsongen och såklart - de nya värvningarna.

Det gick inte riktigt hela vägen förra säsongen. Efter att ha legat etta i ligan i 248 dagar blev Arsenal omsprugna i slutet av Manchester City som knep förstaplatsen. Men i år är det nya tag - och Martin Ödegaard har fått en ny lagkamrat på mittfältet. Declan Rice blev rekordvärvningen som förhoppningsvis ska hjälpa Arsenal att ta det sista steget - och Ödegaard är nöjd med transfern.

- Varje gång jag spelade mot honom såg jag kvaliteten. Han är en ledare också så det är bra för mig att kunna jobba tillsammans med honom och förhoppningsvis kan vi hjälpa varandra en del, säger Ödegaard.

Och fortsätter:

- Varje gång vi spelade mot honom var det tufft. Vi hade ett par tuffa kamper, så jag är glad att han är på vår sida nu och förhoppningsvis kan vi hitta en bra koppling. 

Förutom Declan Rice har även Jurrien Timber och Kai Havertz anslutit till truppen. Och Ödegaards roll som kapten har varit att få dem att känna sig välkomna. 

- Jag försöker prata med dem för att se om det finns något jag kan förklara för dem på planen, om hur vi gör saker. Bara för att försäkra mig om att de känner sig välkomna och för att hjälpa dem förstå vår spelmodell.

- Jag tror att, när nya spelare kommer in, så kan det vara lite knepigt att förstå allt vi gör, så bara genom att hjälpa med småsaker. Men laget är väldigt bra på att välkomna nya spelare. Vi är som en familj, vi är väldigt sammansvetsade. Det känns som att de är glada och redan en del av laget och familjen redan.

Det är mindre än en månad kvar till nästa säsong. Men Martin Ödegaard menar att pressen inte känns av.

- Man måste attackera varje match på samma sätt. Varje gång vi spelar vill vi vinna. Det är detsamma med försäsong, ligan eller Champions League. Vi vill bygga en vinnande kultur och det är bra läge för det under försäsongen. Det är det vi gör varje dag i träning. Varje match eller turnering, alla vill vinna. Vi har börjat bygga den kulturen. Det kan inte bara vara när man möter de stora lgen. Det måste finnas i varje match. Det är så PL är. Om man har en dålig dag är det svårt att slå något lag.

- Vad vi måste lära oss från förra säsongen, att använda besvikelsen, ilskan och alla de dåliga känslorna. Vi måste använda dem på ett bra sätt. Vi hade en bra säsong och tog några massiva steg. Jag tror inte det var många som trodde vi skulle slåss om titeln när säsongen började. Men vi var så nära.

Matchen inatt sänds på Apple TV+ och har avspark klockan 02:30.