Medlemmar: 8876 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta ger tummarna upp till Timber.

Arteta: "Timber kommer bli viktig för oss"

tor 20 jul 2023 kl 16:28

Arsenal körde över MLS All Stars igår med hela 0-5. Jurrien Timber fick hoppa in i andra halvlek och imponerade på många - främst Mikel Arteta.

Jurrien Timber gjorde debut i Arsenal-tröjan inatt. Det blev drygt 30 minuters spel för holländaren som direkt visade på sin fart, bollsäkerhet och framförallt - förmågan att byta runt i positioner. Mikel Arteta mötte pressen efter matchen och hyllade såklart sitt nyförvärv.

- Jag tror ni har sett det ikväll, han är en väldigt mångsidig spelare. Vi kan använda honom i olika positioner inuti de positionerna, säger Mikel Arteta.

Att Arteta verkar gilla att invertera sina ytterbackar är ingen hemlighet. Zinchenko gör det på vänsterkanten, och Jurrien Timber kan göra det på högerkanten.

- Han ger oss kapaciteten att invertera och ta upp olika ytor. Han är så bekväm med bollen i de utrymmena. Han har även aggressiviteten i dueller och den dynamiken vilket jag verkligen gillar. Det första han gjorde i matchen var att sätta hög press och vinna bollen direkt, han vann duellen och var redo direkt. Han kommer vara väldigt viktig för oss.