Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal.com

Kai Havertz med bollen mot MLS All Stars.

Havertz nätade - Arteta hyllade

tor 20 jul 2023 kl 17:54

Hånad efter skill challenge - hyllad efter matchen. Kai Havertz gjorde mål i sin andra match för Arsenal - och Arteta hyllar nyförvärvet.

Kai Havertz fick komma in direkt i andra halvlek mot MLS All Stars. Och den långe tysken satte avtryck direkt i Arsenaltröjan genom att fastställa slutresultatet 0-5 med ett snyggt skott från boxen. Det var Marquinhos som stod för förarbetet med en boll in som Havertz plockade ner, lugnt och bekvämt på bröstet före anfallaren tryckte dit den bakom Petrovic. 

Arteta stämde in i hyllningarna efter matchen. Och framförallt tyskens mångsidighet.

- Jag tycker återigen att det är en av hans bästa kvaliteter (mångsidigheten). Han ger oss något annorlunda med sin kvalitet och längd, till exempel kan han spela "target man" om vi behöver slå pressen. Han spelar som offensiv mittfältare just nu, men jag är säker att vi kommer se honom i andra positioner under säsongen, säger Mikel Arteta.

Att Havertz kan användas på flera olika roller, likt Timber, White och flertalet andra är bara positivt enligt Arteta.

- Vi får se vad vi gör, men idén är att vara mer oförutsägbara varje år och svårare för motståndarna att att stoppa och samtidigt stoppa det de gör. Jag tycker att vi nu, framförallt i mittfältet och i försvaret, har fler alternativ än vi hade förra säsongen, säger Arteta.