Medlemmar: 8836 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal.com

Trossard med bollen mot MLS All Stars.

Ingen allvarlig skada på Trossard

tor 20 jul 2023 kl 19:02

I den 54:e minuten föll Trossard i en närkamp och blev liggandes med smärtor. Martinelli fick ersätta - och Trossard fick gå av planen. Men Arteta berättar att det inte är någon större fara.

Leandro Trossard hade en fin första halvlek mot MLS All Stars. Efter 23 minuter dundrade belgaren in ett skott från utanför boxen, assisterat av Bukayo Saka. Men i andra halvlek gick det inte lika bra. Trossard åkte på en smäll i den 54:e minuten och blev liggande i gräset. Efter ett par minuters vårt kunde dock Trossard vandra av planen på egen maskin. Arteta fick såklart svara på frågor kring Trossard under presskonferensen efter matchen, men det ska inte vara någon större fara.

- Trossard fick en smäll och vi vill inte ta några som helst risker i det här läget. Han hade lite smärta. Vi får se under morgondagen, men jag räknar med att det inte är något stort, säger Arteta.

Domare Ted Unkel delade ut hela sex gula kort under träningsmatchen. Fyra till MLS och två till Arsenal. 

Det var ganska fysiskt. Ville du ha det så eller hade du föredragit en snällare match?

- Nej, jag ville ha det så tävlingsmässigt som möjligt för de spelare som bara spelade 45 minuter, i nästa match kommer vi bygga på de minuterna. Vi visste att det var ett motstånd som är i mitten av sin säsong. Vi hade lite problem med värmen och förutsättningarna och att anpassa oss efter planen. Det är en del av processen i försäsongen och hitta en väg att vinna såklart, säger Arteta.