Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal.com

Tierney i den nya bortatröjan.

Tierney: "Jag lär mig varje dag"

mån 24 jul 2023 kl 02:54

Kieran Tierney fick se sig förvisad till bänken efter att Zinchenko anslutit till Arsenal. Nu pratar han ut om sin tid och hur det är att lära sig en ny spelstil.

När Kieran Tierney kom till Arsenal blev skotten snabbt en publikfavorit. En offensiv vänsterback med en bra inläggsfot - som alltid bar kortärmat oavsett väder. Arteta hade dock nya idéer om hur en vänsterback ska spela. Nya idéer som Tierney inte riktigt passade in i. Istället värvades Oleksandr Zinchenko. Och för Tierney blev det bänken.

Efter matchen mot Man United satte sig Kieran Tierney ned med Football.london och pratade ut om hur livet i Arsenal är och hur det är att lära sig en ny position

- Jag har gjort det senaste året, jag lär mig det, säger Tierney.

- Alex (Zinchenko) är det perfekta exemplet på hur man ska göra det, så om man ska lära sig av någon så ska det vara Zinchenko. Jag har lärt mig av honom och frågat frågor, men det finns så många olika sätt att spela. De senast matcherna har jag inte gjort det. 

Hur lär man sig det här?

Olika människor jobbar på olika sätt. Jag föredrar att göra det på plan. Video hjälper såklart och även om man är på bänken så ser man när han går in i banan och när han kommer tillbaka ut. Allt det där behövde jag lära mig då det verkligen var helt nytt för mig. Jag har aldrig spelat i mitten av banan förr. Det har aldrig varit någonstans där jag naturligt gått så det gör mig till en bättre spelare att lära mig. Det är inte för mig. Det är för laget och för att ge dem de största chanserna att vinna, säger 26-åringen.

Kieran Tierneys tid i Arsenal har varit lite blandad. Problem med skador höll skotten borta från spel under både debutsäsongen och året efter. Men förra säsongen var Tierney helt frisk genom hela säsongen - men speltiden blev knapp. Sex matcher från start och 21 inhopp i ligan - men oftast med kort speltid. 

- Jag missade inte en enda match på grund av skada förra säsongen. Jag var redo varje match och redo när det behövdes. Så är det i fotboll. Man kan inte spela varje match, varje säsong, varje år. Jag förväntar mig inte det och jag gjorde en hel del matcher förra säsongen.

- Jag var redo varje match och jobbade 100%. Jag tror alla här håller med om det, att jag aldrig ger mindre än så även om jag spelar eller inte. I de matcherna jag spelade försökte jag göra det bästa för laget. Oavsett om det var att bevaka ett resultat eller jaga ett mål. 

Stämningen i klubben verkar dock vara på topp - trots förlusten mot United. Nyförvärven Rice, Timber och Havertz verkar alla stortrivas - och truppen känns redo.

- Declan sa faktiskt för någon dag sedan att det känns som att han har varit här mycket längre. Vi har en så nära grupp, fantastiska lagkamrater, grym personal, så jag tror de älskar det, säger Tierney.

Det har varit en del rykten om att Tierney jagas av Newcastle. Men vänsterbacken vill mest fokusera på det som är här och nu.

- Det är inte riktigt upp till mig. Jag är lycklig, jag jobbar hårt varje dag och får speltid. Jag försöker bara göra det så bra jag kan.