Medlemmar: 8554 st.
Visa menyn

Foto: Okänd

Wengers staty utanför Emirates.

Wengers staty avtäckt

lör 29 jul 2023 kl 10:04

Berkgamp, Henry, Adams, Friar och Chapman har fått en ny granne. Iallafall i staty-världen utanför Emirates. Arsene Wengers staty har äntligen avmaskerats.

Arsene Wenger behöver knappast någon introduktion i fotbollsvärlden. Den franske tränaren styrde Arsenal mellan 1996 och 2018, vann bland anant tre ligatitlar, sju FA-cuper och höll Arsenal i Champions League i 20 raka år. Nu har statyn av legendaren avmaskerats och placerats utanför Emirates Stadium för att hylla den nu 73-åringen. 

Statyn som är i brons är gjord av Jim Guy, är tre och en halv meter lång och väger cirka 500kg. Det var en del snack om vilken position Wenger skulle stå i. Allt från den klassiska bilden efter uppvisningen till läktaren på Old Trafford till lite mer skämtsamt när Wenger bråkar med sin långa vinterjacka. Klubben landade dock i att välja en när Wenger lyftar ligatiteln.

Arsenals verkställande vice ordförande Tim Lewis är nöjd med att äntligen kunna göra statyn officiell.

- Vi är glada att kunna erkänna och fira Arsene Wengers enastående ledarskap och karriär i Arsenal Football Club. Arsenes bidrag till, och framgångar med, klubben gör honom till klubbens största tränare. Han gav vår klubb och supportrar många troféer och fantastiska minnen och startade en revolution i styret av klubben, en obesegrad säsong och en flytt till Emirates. 

Även Mikel Arteta hade ett par ord att säga om sin gamle tränare.

- Jag är så tacksam över att ha spelat för Wenger i den här klubben under min karriär. Han valde mig som en av sina spelare och valde mig till kapten och det är något jag aldrig kommer glömma.