Medlemmar: 4729 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ödegaard blir utan Jesus ett tag.

Arteta: "Jesus borta ett par veckor"

ons 2 aug 2023 kl 21:51

Gabriel Jesus lämnades utanför truppen i kvällens Emirates Cup. Nu bekräftar Arteta att en knäskada kommer hålla brassen borta från spel i ett par veckor.

Rapporterna kom ut strax före kvällens match att Jesus var borta skadad. Nu i presskonferensen bekräftar Arteta att Gabriel Jesus tvingast gå igenom ett ingrepp - och förväntas bli borta ett tag.

- Tyvärr var han tvungen att göra ett ingrepp i knät imorse. Han har haft en del obehag i sitt knä som har skapat problem för honom så de var tvugna att gå in för att fixa det. Det är inget stort, men han kommer vara borta ett par veckor tror jag, säger Arteta.

Det är som bekant inte första gången som Jesus knä har gått sönder. Och det verkar vara samma skada som irriterar.

- Det är något relaterat till den tidigare skadan han hade och operationen. Knät var irriterat och vi var tvugna att fixa det, säger Arteta.

Och fortsätter:

- Det är ett stort avbräck för oss för vi hade honom tillbaka i sin bästa form, speciellt med tanke på hur han spelade mot Barcelona men tyvärr tappade vi honom. Vi behövde titta på det och göra ett beslut och det bästa är att skydda spelaren och få tillbaka honom så fort som möjligt. Vi beslutade att vi behövde göra ett ingrepp. 

En annan spelare som inte spelade idag var Saka, som för ovanlighetens skull fick sitta på bänken. Men där ska det inte vara några större problem.

- Han mådde bra, men sen mådde han sämre på bänken. Vi ville inte använda honom. Jag tror han hade någon sjukdom eller mådde illa eller något så vi kunde inte använda honom, säger Arteta.