Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta är nöjd med sitt lag.

Arteta: "Ett bra test"

tor 3 aug 2023 kl 00:35

Seger på hemmaplan och en pokal fick visserligen höjas. Men det enligt Arteta var det inget mer än ett bra test inför säsongen.

As Monaco öppnade målskyttet efter ett lite för passivt Arsenal-försvar. Men tolv minuter senare kvitterade Arsenal genom Eddie Nketiah, som fick bära kaptensbindeln i Ödegaards frånvaro.

Matchen slutade 1-1 och gick till strafflägging. Där Arsenal drog det längre strået. Och Arteta är nöjd med sitt lag.

Hur bra träning var det där?

- Väldigt bra. Speciellt för ett par spelare som inte hade spelat många minuter och även för våra nya spelare som fick spela på Emirates var det speciellt. Man kunde känna atmosfären och hur taggade fansen är. Gällande matchen så hade vi lite problem med att dominera den så mycket som vi ville. Vi hade mycket bättre perioder i andra halvlek. Jag tror vi fortfarande är lite "leggy" och jet-laggade. Vi har tränat riktigt hårt de senaste tre dagarna. Vi ville ha det testet för att se hur bra vi kan prestera när vi inte är fräscha nog att prestera fullt. Så det var ett bra test och jag är nöjd med utfallet.

Jurrien Timber fick vika in från sin kant och Kiwior bytte position i andra halvlek. Därtill gjorde flertalet rotationer, vilket är precis som arteta vill ha det.

- Ja, det finns vissa rotationer som vi vill göra, speciellt för att anpassa efter kvaliteten på spelare vi har och måste testa och se att vi är bekväma i att ta vissa ytor. Det var ett par förändringar och man kan se ibland när vi anföll och timingen i dynamiken inte var perfekt och hur vi tillät vissa ytor när vi hade tid med bollen och sen hur vi försvarade öppna ytor. Men vi kommer anpassa oss.

Aaron Ramsdale blev matchhjälte med sin straffräddning. Och Arteta var såklart nöjd med sin keeper - även om Ramsdale kanske inte fick testas fullt ut under matchen.

- Han var riktigt bra. Jag tycker han kändes självsäker i matchen. Jag tycker inte riktigt han fick ingripa så mycket. Jag tycker det fanns två aktioner, en var målet så var från mycket nära håll och en var från passningen snätt bakåt när de träffade stolpen. Annat än det gjorde han inte värst mycket. Men när han hade bollen såg det riktigt bra ut.