Medlemmar: 8813 st.

Saka och Havertz från start.

Live: Arsenal v Man City

sön 6 aug 2023 kl 17:02

Kvittering i slutminuten och matchen till straffläggning. Där blev Ramsdale hjälte och Vieira satte spiken i kistan. Arsenal vinner Community Shield.

Arsenal

Ramsdale, White, Saliba, Gabriel, Timber, Rice, Partey, Saka, Ödegaard, Martinelli, Havertz

Bänken:

Turner, Tierney, Kiwior, Holding, Tomiyasu, Smith Rowe, Vieira, Nketiah, Trossard

Man City

Ortega, Walker, Akanji, Dias, Stones, Rodri, Silva, Alvarez, Kovacic, Grealish, Haaland

Första halvlek:

1: Där är vi igång! Coyg!!
7: Bra period för City som pressar Arsenal. Timber har spelat utan sko de senaste minuterna.
8: Gult kort, Partey blir varanad efter att ha sparkat undan bollen.
10: Saka tar sig in i boxen fint och Akanji gör en bra brytning. Domarna missar totalt att det ska bli hörna och vinkar inspark istället.
14 Rodri skjuter, White täcker och hörna till City.
17: Arteta blir varnad för att ha varit på domaren lite väl mycket efter en närkmap.
22: Bernardo sliter ner Timber. Arteta vill ha gult kort. Domarna friar.
25: Ruggigt nära 1-0 till Arsenal efter att Havertz tagit emot en pass av White inne i boxen, men Ortega klarar. Martinelli tog hand om returen, men rakt på försvarare.
27: Gult kort Havertz.
32: Gult kort Alvares.
32: Hörna Arsenal.
34: Ny hörna för Arsenal.
36: Saka testar skott, en bit utanför. Men det är ett bättre Arsenal vi ser på planen nu.
40: Ruggigt nära 1-0 när Saka spelar in på Havertz, men tyskens skott räddas av Ortega.

Paus 0-0

Andra halvlek:

46: Det ser inte ut att vara några byten inför andra. Nu kör vi igång igen.
64: Byte. Haaland ut och Palmer in. Kovacic ut och De Bruyne in.
65: Hörna Arsenal.
65: Ny hörna Arsenal.
68: Bra spel av Arsenal, men avslutet går inte riktigt rätt.
70: Palmer får läget, men skottet via Timber och ut till hörna.
71: Ny hörna till City.
74: Hörna City.
74: Arsenal förbererder byte. Trossard är redo att hoppa in.
75: Dubbelbyte. Martinelli och Timber ersätts av Tierney och Trossard.
77: Mål. 0-1. Palmer.
81: Byte Rice ut och Nketiah in.
82: Otroligt nära 0-2 när Foden får chansen i boxen. Ramsdale räddar till hörna.
87: Byte. Gabriel och Havertz ersätts av Vieira och Smith Rowe.
90+1: Åtta minuters tilläggstid.
90+6: Skadeavbrott de senaste minuterna efer att Thomas och Walker nickat ihop.
90+10: Hörna Arsenal.
90+11: MÅÅÅÅÅL!!! TROSSARD GÖR MÅL I SISTA MINUTEN!!!!
90+11: Vilket drama. Det är Sakas hörna som fastnar och passas till Trossard som skjuter, via ett City-ben och in bakom Ortega.
90+12: Frispark till City i bra inspelsläge.