Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ramsdale på väg ner för att rädda Rodris straff.

Ramsdale: "Segern bröt mental blockering"

tis 8 aug 2023 kl 12:14

Ingen har väl kunnat undgå att vi inte direkt har haft lätt för att möta Manchester City på senare år. Aaron Ramsdale menar att det hade satt sig i huvudena på spelarna.

Förra säsongens dubbla ligaförluster samt uttåget ur FA-cupen mot Pep Guardiolas manskap sved, framför allt de i ligan som i praktiken kostade oss ligatiteln. Kanske kan söndagens vinst, även om den kom på straffar, ge laget en boost inför säsongen - i alla fall menar Aaron Ramsdale det:

"För oss var det här ett statement. Vi visade att vi kan besegra Manchester City i en match som gäller något. Vi får se vad som händer längre fram på säsongen men den mentala blockeringen är borta nu och vi är redo att ta nästa steg."

"Vi har jobbat hårt i två år, och inte haft den tur vi nog hade behövt tidigare säsonger. Vi har jobbat vidare och idag fungerade det."

Mikel Arteta gillade det Ramsdale sade:

"Om Aaron känner så så är det jättebra. Det handlar om att spelarna som är här ska känna att de kan slå vilket lag som helst. Vi visste vilken utmaning vi hade framför oss, men idag visade vi att vi inte vek ner oss och kämpade vidare och vann matchen."