Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta är redo för säsongen.

Arteta: "Vi måste spela bättre och förtjäna det"

fre 11 aug 2023 kl 17:21

Vinst hemma med 5-0, men förlust borta med 1-0. Så blev facit mot Nottingham Forest förra säsongen - och Mikel Arteta vet vad som behöver göras den här säsongen.

Sist Nottingham Forest besökte Emirates blev det en ensidig affär. Arsenal vann med hela 5-0 efter bland annat två mål av Reiss Nelson. Men bortakampen i slutet av säsongen blev en annan historia. Där föll The Gunners med 1-0 och Arteta vill såklart inte att det ska upprepas.

- De slog oss och på ett väldigt smart sätt och de förtjänade att få poängen den dagen. Imorgon kommer vi behöva göra det bättre och förtjäna det mer. Det är ett lag som är väldigt organiserat. Vad de har gjort den senaste säsongen och framförallt hur de började den och hur de anpassade sig till ligan och deras kvaliteter är beundransvärda, så de har gjort det riktigt bra, säger Arteta.

Imorgon är dock premiärmatchen på hemmaplan. Något som inte varit allt för vanligt de senaste åren för Arsenal. Faktum är att det är första gången på fem år premiären av ligan sker på Emirates Stadium. 

- Vi älskar att spela på Emirates. Vi älskar att spela framför våra fans. Vi har skapat en otrolig atmosfär och grabbrana och alla kan knappt bärga sig för att vara där vid avsparken och stå för en prestation de förtjänar och som vi vill göra, säger Arteta.