Medlemmar: 6215 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Är Tierney påväg bort?

Newcastle vill låna Tierney

mån 14 aug 2023 kl 10:32

Transferrykten under sommaren och satt på läktaren i premiären. Nu rapporterar brittisk press att Newcastle vill låna in Tierney.

Kieran Tierny har fallit i rankerna i Arsenal. Från att vara förstaval på vänsterbacken verkar nu skotten ligga bakom Timber, Zinchenko och Tomiyasu i ordningen. Rykten om en potentiell transfer har gått sedan före förra säsongen avslutades - och det är Newcastle som är den största intressenten. Men det är dock inte så enkelt för "The Magpies". Newcastle har redan värvat för över £150m den här sommaren. Förra sommaren var summan ännu högre och för att ta bort risken att bryta mot Financial Fair Play-regelverket (FFP) vill nu Newcastle istället låna in Kieran Tierney.

Newcastle ska täcka hela Tierneys lön och ha en utköpsklausul, antingen obligatorisk eller valbar vid säsongens slut. Newcastle sägs även ha blickarna på Marc Cucurella och enligt brittisk press ska tron på att en av dealerna går i hamn vara stor.