Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Declan Rice firar andra raka segern i PL som Arsenalspelare.

Rice efter segern: "Otrolig lättnad"

tis 22 aug 2023 kl 00:58

Han var bäst på plan. Och kunde fira andra raka segern efter 1-0 borta mot Crystal Palace. - Det var en otrolig lättnad att vi kunde ta oss igenom de där sista 20 minuterna med en man mindre, säger Declan Rice.

Arsenalspelarna firade rejält på innerplanen på Selhurst Park. Laget tog andra raka segern i ligan - och klarade av att hålla 1-0-ledningen, som Martin Ødegaard piskat in på straff, efter det att Takehiro Tomiyasu genant billigt blivit utvisad i den 70:e minuten.
Declan Rice var strålande glad när han kommenterade insatsen i SKY:s sändning.
- Det var en otrolig lättnad att vi kunde ta oss igenom de där sista 20 minuterna med en man mindre. Vi vet hur det är på Selhurst Park. Jag tycker att vi kontrollerade matchen fullständigt till utvisningen. Då får de så klart tag på matchen. Ansiktsuttrycken på spelarna efteråt var ett tecken på lättnad för hur vi försvarade oss och kämpade oss till tre poäng.
- Men det här är ställen du behöver åka och vinna på om du vill vinna Premier League. Det är på sådana här arenor man måste visa karaktär och ta med sig tre poäng hem. Jag tycker att vi förtjänade segern.

Vi fick se Declan Rice i en annan roll än den han hade mot Nottingham Forest i premiären.
När han skulle jämföra dom sa han:
- Mot Nottingham Forest spelade vi med en diamant på mitten och jag var till vänster. Idag var ensam på mitten så jag klev ner ett steg. Jag har lärt mig så mycket de senaste veckorna. Jag lär mig spela spela på olika sätt i den positionen. Alltid i rörelse. Jag lär mig hur vi ska spela upp och hur vi spelar som lag. Jag testar verkligen mig själv när jag spelar för Arsenal. Och för att kunna spela på högsta nivå behöver du vara bäst. Jag är ivrig att fortsätta lära mig och utvecklas.

När Chelsea förra veckan värvade Moises Caicedo för £130 miljoner blev Declan Rice plötsligt inte längre den dyraste värvningen i Premier League.
- Mitt namn satt på väggen i två veckor, men nu är det nere.
- Vi är bara två matcher in i serien, men det har så klart varit massor med snack om min prislapp och att jag spelar för Arsenal. Jag vill fortsätta att bevisa att folk har fel, bevisa att jag kan spela på toppen. Jag vill fortsätta att prestera på topp. Jag kommer att behålla fötterna på jorden och fortsätta att lyssna på alla runt omkring mig och fortsätta att pusha.