Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta hyllar Rice.

Arteta hyllar Rice: "En fantastisk insats"

sön 3 sep 2023 kl 20:40

Mikel Arteta rekordvärvade in Declan Rice. Och managern hyllar sin mittfältare i presskonferansen efter matchen.

Det var en lättad och nöjd Mikel Arteta som mötte pressen efter Arsenals 3-1 vinst mot Manchester United. Men det satt långt inne på planen. Alejandro Garnacho hade en boll i nät i slutet men blev avvinkad för offside. Strax därefter fick Declan Rice göra sitt första mål i Arsenal-tröjan efter en hörna på stopptid - och Arteta är nöjd med sin nya mittfältare.

- Jag tycker han står för en fantastisk insasts när man ser på hur en djupt liggande mittfältare behöver dominera. Han står för ett magiskt moment när han vinner matchen åt oss, så jag är riktigt glad för hans skull, säger Arteta.

Och fortsätter:

- Men jag hade föredragit om Bukayo (Saka) hade gjort mål långt tidigare. Ett lag behöver olika nycklar för att vinna matcher. Jag tycker vi reagerade bra i första halvlek. Det satte tonen och bidrog till ett lugn.

Hur har Declan Rice passat in i truppen?

- Väldigt naturligt. Han är en bra kille. Jag tycker han har en bra blandning mellan att vara krävande, att ha humor och att vara väldigt ödmjuk med runt personalen.