Medlemmar: 8152 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vem får stå ikväll? Raya eller Ramsdale?

Arteta inte sugen på målvaktsdiskussion

ons 20 sep 2023 kl 19:05

Mikel Arteta gav sin syn på snacket om Arsenals målvakter. Sen ville han inte bidra mer i diskussionen.

När laguppställningen kom till bortamötet med Everton i söndags kunde vi alla se att Mikel Arteta hade valt David Raya före Aaron Ramsdale. Så klart blev det en snackis efter matchen - som The Gunners vann med 1-0.
Mikel Arteta sa då:
- Det är samma motivering som att Fabio Vieira spelade där han gjorde eller att Eddie spelade istället för Gabriel Jesus. Jag har inte fått en enda fråga om varför inte Gabriel startade. Han har vunnit fler pokaler, mig inklusive, i det där omklädningsrummet, men de frågar inte varför.
- Jag kan inte ha två spelare på samma position och sedan inte spela dem. David har fantastiska kvaliteter, det har Aaron och Karl (Hein) också. Men vi måste använda dom och det är så här.

Arteta tog även upp en sak som han under sin korta tid som tränare ångrade.
Och det var han skulle ha bytt keeper under matchens gång - vid två tillfällen.
- En gång efter 60 minuter och en gång efter 85 minuter kunde jag ha bytt målvakt, men gjorde det inte. Jag hade inte modet att göra det. Men jag kan plocka en ytter eller en anfallare och sätta in en mittback när vi ska försvara ett resultat. Vi kryssade i dom matcherna så jag är missnöjd.

Inför kvällens Champions League-möte med PSV Eindhoven kom målvaktsfrågan så klart på tal igen på presskonferensen.
På frågan om han är förvånad över uppståndelsen svarade han:
- Nej, jag respekterar åsikterna och jag förstår frågorna och vad som skett historiskt. Det är inget annorlunda för mig. Vi har gjort det i många år. När Bernd (Leno) var här köpte vi Aaron och jag ser inga skillnader. Det är mitt jobb. Jag behöver svara på frågorna på bästa och mest ärliga sättet. Som manager är jobbet att göra det jag känner. Och vad jag känner är alltid det bästa för laget och klubben. Inför för mig själv, det är en sak som är säker.

Sen ville journalisterna få igång en diskussion om hur Ramsdale kände sig när han blev petad och hur han svarat upp på träning.
Det var Arteta inte sugen att snacka om.
- Ärligt. Jag vill inte snacka om reaktioner för alla spelare som vi har i truppen som spelar eller inte. Sorry.