Medlemmar: 4874 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Martin Ödegaard firade återkomsten i Champions League med att göra 4-0-målet mot PSV Eindhoven.

"Man kände innan att det här matchen var speciell"

tor 21 sep 2023 kl 00:19

Man of the Match och målskytt. Martin Ödegaard hade en kanonkväll när Arsenal var tillbaka i Champions League. - Att vara tillbaka är stort för oss som klubb, säger norrmannen.

Det har gått sex och ett halv år sedan Arsenal spelade Champions League. Men ikväll var klubben tillbaka i Europas finrum.
Och det med dunder och brak.
The Gunners körde över PSV Eindhoven och vann med 4-0 på ett regnigt Emirates Stadium.

Martin Ödegaard ledde laget på ett suveränt sätt och fick sätta dit det sista målet. Här är vad norrmannen hade att säga efter matchen i TNT:

Vad var det bästa med matchen?
- Sättet som vi genomförde matchen, tycker jag. Vi kunde se motivationen och energin direkt från start. Att vara tillbaka i den här turneringen är stort för oss som klubb. Jag tycker det syntes på planen idag. Vi njöt verkligen. Och vi gjorde en bra match. Så klart finns det saker som vi kan förbättra, men det var en solid prestation och en bra start på turneringen.

Mikel pratade i veckan om vad som krävs och ville sätta avtryck redan från början. Känner du att det blev så ikväll?
- Ja. Vi är i den här turneringen för att tävla och fightas. För att gå hela vägen. Det var en väldigt bra start och nu ska fortsätta att jobba hårt så får vi se.

Berätta om det fjärde målet.
- Jag ville verkligen hamna i målprotokollet och det var en bra boll från Reiss. Min förstatouch var inte bra nog så jag tog en till. Sen såg jag luckan nere i hörnet och bollen gick in, så det var bra.

Kan du summera hur känslan och energin var inne på arenan och det fansen gav?
- Det var fantastiskt. Innan matchen kändes det verkligen att det var en speciell match för alla. Och sedan Champions League-hymnen och allt runt, våra fans var briljanta igen. Vi kan bara tacka dem igen för allt de gör för oss och hur mycket energi de ger oss. Vi är alla tillsammans. Det är fantastiskt att se.

Och nu väntar derby.
- Vi ska bara återhämta oss så att vi är pigga igen. En till stor match. Vi måste vara redo igen och vi ser fram emot det.

Martin Ödegaards mål var hans 27:e i Arsenaltröjan. Hans 14:e i Europaspelet och första i Champions League.