Medlemmar: 4729 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Martin Ödegaard kan fira en bra vecka med ett nytt kontrakt.

Nytt kontrakt för Martin Ödegaard

fre 22 sep 2023 kl 10:38

Det nya kontraktet är påskrivet och klart. Martin Ödegaard förlänger med Arsenal fram till 2028.

Martin Ödegaard debuterade för Arsenal i januari 2021 när The Gunners spelade 0-0 mot Manchester United. Norrmannen hade kommit på lån från Real Madrid och ersatte Emile Smith Rowe med sju minuter kvar att spela.
Under sitt första halvår i klubben gjorde han 20 matcher och två mål.
Men det mesta tydde på att det skulle ta slut där.
För snacket under sommaren var att han inte skulle en Arsenalspelare på permanent basis utan fortsätta i Real Madrid trots att Arsenal, Mikel Arteta och han själv ville ha en annan lösning.

Men Real Madrid behövde pengar och ändrade sig. Den 20 augusti skrev Martin Ödegaard på ett permanent kontrakt med Arsenal och sedan dess har han karriär tagit rejäl fart.
Första "riktiga" säsongen i Arsenal slutade med 40 matcher och sju mål för norrmannen som var med och förde klubben till Europaspel igen. Laget blev femma i ligan med 69 poäng.
Årets efter, ifjol, dubblade Ödegaard sin målskörd och stod för 15 mål. Laget plockade också 15 poäng mer i Premier League och blev tvåa i bakom Manchester City.
Inför säsongen blev 24-åringen dessutom utsedd till lagkapten.

Under sommaren har det surrats om att Martin Ödegaard skulle förnya sitt kontrakt med klubben.
Idag blev det klart.
Norrmannen har signerat ett färskt avtal som sträcker sig till sommaren 2028.
- Att skriva på ett nytt kontrakt var ett väldigt enkelt beslut för mig av många anledningar. Det vi gör som klubb nu är speciellt och jag vill vara en del av det. Jag ser verkligen fram emot det som ska komma. Jag har hittat ett ställe som verkligen kan bo på och kalla hem. Min historia är annorlunda och jag har flyttat runt bland olika klubbar sedan jag var 16. Här i Arsenal har det känts fantastiskt sedan dag ett och det här är definitivt mitt hem nu. Jag vill bara säga tack till alla som jobbar i klubben och så klart våra fantastiska fans. Jag kommer fortsätta att ge allt för att ge oss framgång de kommande åren, säger Ödegaard till Arsenal.com.