Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta har lite att fundera på inför kvällens Ligacupmöte med Brentford. Hur ska han ställa upp sitt lag?

Arteta: "Vi behöver få tillbaka spelare"

ons 27 sep 2023 kl 12:59

Brentford borta i Ligacupen ikväll. Men Arsenals skadelista är lång - och Mikel Arteta lär behöva pussla för att få ihop truppen. - Vi får anpassa oss, säger spanjoren.

Inför derbyt mot Tottenham Hotspur i söndags saknade Arsenal Jurriën Timber, Thomas Partey, Gabriel Martinelli och Leandro Trossard. Under 2-2-matchen tappade The Gunners Declan Rice och Bukayo Saka.
Så när Ligacupen inleds ikväll borta mot Brentford kommer Mikel Arteta få klara sig utan sex ordinarie spelare.
För ingen av de skadade spelarna är tillbaka.
- Det är situationen vi har för tillfället. Vi får anpassa oss. Truppen är riktigt tunn just nu och vi behöver få tillbaka spelare, det är en sak som är säker, säger Arsenaltränaren.

Declan Rice tvingades kliva i paus mot Spurs med ryggproblem. Skadan ska förhoppningsvis inte vara allvarlig - men engelsmannen är inte aktuell för spel ikväll.
- Declan har inte tränat än, säger Arteta.
- Han kunde inte spela vidare och kände sig inte bra alls. Men vi är positiva. Så klart är det inte bra när en spelare som han inte kan spela vidare men förhoppningsvis blir det bättre de närmaste dagarna.

När det gäller Bukayo Saka så fick han en smäll i slutet av matchen och kunde knappt röra sig. Till slut tvingades han bryta matchen.
- Han haltade rätt så illa efter matchen. Vi var tvungna att plocka av honom, vilket inte heller är något bra tecken. Han har inte heller kunnat träna.
Finns det risk att han missar matchen mot Bournemouth i helgen?
- Det är möjligt, ja.

Om vi bortser från Jurriën Timber och delvis Thomas Partey som är långtidsskadade så är läget så här med Gabriel Martinelli, som klev av borta mot Everton, och Leandro Trossard:
- Leandro kommer inte spela imorgon (ikväll). Vi får se från dag till dag hur det är och om han kan spela i helgen eller inte. Han har kört viss träning det var då han kände det. Han var inte bekväm att träna vidare och har inte gjort det sedan dess.
- Det är för kort tid även för Gabriel (Martinelli).

Kommer det vara några unga spelare med mot Brentford?
- Jag kan ha med dom, ja.