Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tveksamt om Declan Rice kan spela mot Bournemouth på grund av ryggbesvär.

Stora skadeproblem för Arsenal

fre 29 sep 2023 kl 19:52

Bournemouth borta imorgon. Då kan Mikel Arteta tvingas spela utan en rad etablerade spelare.

Arsenals skadelista är lång. När Mikel Arteta höll presskonferens blev den lite längre när spanjoren meddelade att både William Saliba och Fabio Vieira hade problem i veckan och inte kunde spela mot Brentford i Ligacupen.
Thomas Partey och Jurriën Timber är långtidsskadade.
Leandro Trossard, Bukayo Saka, Gabriel Martinelli och Declan Rice är borta på grund av mindre skavanker.

Det är läget inför morgondagens bortamöte med Bournemouth. Ingen av de ovan nämnda spelarna är bekräftade att de kan vara med. Arteta kunde inte svara om det finns chans att någon spelar.
- Declan var inte tillgänglig (mot Brentford) efter att han hade klivit av derbyt. Han har inte tränat än. Vi har ett par om en timme eller två så vi vet mer om honom idag. Gabriel har inte tränat och vi vill ha honom tillbaka och behöver honom tillbaka. Just nu är han inte tillgänglig för spel. Det är samma situation med Leandro och Bukayo.
Är några närmare spel än andra?
- De är i samma situation. William fick en smäll och Fabio kunde inte vara med i senaste matchen, så vi behöver se över dem också idag. Vi får anpassa oss till situation för det är stort antal skador.