Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Declan Rice gjorde en stabil insats mot Lens.

Rice: "Vi skapade tillräckligt för att vinna"

tis 3 okt 2023 kl 23:52

Arsenal öppnade Champions League-spelet med tre poäng. Men man kunde inte följa upp med en ny seger i Lens. - Jag kände att vi skapade tillräckligt för att vinna matchen, säger Declan Rice.

The Gunners kunde ha cementerat sin plats i toppen av grupp B - men Mikel Artetas gäng lyckades inte ta andra raka segern i norra Frankrike.
Trots tidig ledning.
För Lens vände och vann med 2-1.

Declan Rice snackade i TNT om matchen och sa så här:
Tuff kväll?
- Ja, det kan man säga och resultatet ser inte bra ut. Men jag kände att vi skapade tillräckligt för att vinna matchen. Vi missade några riktigt bra chanser, speciellt efter att vi hade gjort 1-0. Det är ett väldigt bra avslut från killen som gjorde deras första mål. Det andra kom väl till efter våra egna problem.

Ni hade bra kontroll på matchen efter ledningsmålet.
- Ja, jag tycker att vi kontrollerade matchen totalt, men Lens är inget lätt motstånd. De går man mot man över hela planen och pressar hela tiden högt för att vinna bollen. Vi löste det rätt så bra, det vara bara det där lilla sista som fattades. De försvarade sig väldigt bra, så credit till dem. Deras mittbackar hade enastående insatser ikväll. Men jag tror att det är bra för oss. Vi förlorade och vi kan lära oss mycket av det och så kör vi igen.

Kom den här matchen för tätt inpå efter att ni spelat många matcher?
- Nej. Vi är tio matcher in på säsongen. Det är 50 kvar så vi värmer bara upp. Vi ska bara hitta rytmen och till nu så har vi varit obesegrade så att förlora ikväll är en besvikelse. Nu är det full fokus på ligan för vi har en riktig stormatch på söndag.