Medlemmar: 8830 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta firar sin första ligaseger mot Manchester City.

Areta: "Det är såklart en underbar känsla"

mån 9 okt 2023 kl 01:26

Arsenal har inte slagit Manchester City i ligan på nästan åtta år. Men nu kom den efterlängtade segern. - Det är såklart en underbar känsla, säger Mikel Arteta.

Allt pekade på 0-0 i en väldigt händelsefattig match mellan Arsenal och Manchester City. Men tre minuter före full tid frälste Gabriel Martinelli The Gunners.
Via Nathan Akés skallade skickade brassen in segermålet.
Och Emirates Stadium exploderade.
- Det är såklart en underbar känsla och man kunde känna att det var många år sedan vi slog dem. Idag har vi i mitt tyckte besegrat världens överlägset bästa lag och vi har gjort det på ett fantastiskt sätt. Det var perioder där vi fick lida, men också perioder när vi visade riktig beslutsamhet, vilja och tro på att vi kunde slå dem. Jag är riktigt glad, säger Mikel Arteta.

Arsenal har inte vunnit i Premier League mot Manchester City sedan december 2013. Då vann Arsenal med 2-1 efter mål av Theo Walcott och Olivier Giroud.
Sedan dess har The Gunners fått nöja sig med oavgjorda resultat mot City i ligan och segrar i FA-cupen.
- Den här segern skickar helt klart ett budskap till laget att fortsätta att tro på det vi gör. Det är en fantastisk grupp med spelare, på sättet som de försöker och förstår och kemin som de har. Det behöver man för att vinna. Jag var stolt i tisdags och jag är stolt idag för att få vara en del av det här laget.

Vad säger du om Matteo Kovacics tackling? Borde han blivit utvisad?
- När jag såg det live var det en rejäl satsning, men jag har inte sett repriser på det och nu vill jag bara njuta av segern.
Har dagens seger fått bort den psykologiska barriären ni haft mot Manchester City?
- Jag vet inte om det varit en barriär. Men såklart är det något som vi måste gå igenom.