Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Rice firar med Gabriel och Saliba efter sitt mål.

Rice: "Att förbli obesegrade är väldigt viktigt"

lör 21 okt 2023 kl 21:42

Arsenal var inte bra. Men hämtade upp 0-2 till 2-2 på Stamford Bridge. - Att förbli obesegrade är väldigt viktigt, säger Declan Rice.

Det såg verkligen ut som att The Gunners skulle åka på säsongens första Premier League-förlust - och första nederlaget mot Chelsea sedan augusti 2021.
Men så blev det inte.
Declan Rice prickade in reduceringen från distans och sex minuter före slutet kvitterade Leandro Trossard på Bukayo Saka fina inlägg.
- Till slut var det ett positivt resultat för oss sett till hur matchen var. Vi var alldeles för slarviga med bollen. Jag gav till och med bort min första passning. Men i andra halvlek visade vi vad vi går för och att förbli obesegrade är väldigt viktigt, säger Declan Rice till Sky.
- Första halvlek var nog det sämsta vi spelat på hela säsongen när det kommer till slarvighet. Vi hade ingen struktur och gjorde inte sakerna vi jobbat på i veckan.

Om sitt mål - som var en bjudning från Chelseakeepern Robert Sánchez - säger han:
- Det är inte så enkelt för du har en bråkdelen av en sekund att bestämma dig på om du ska skjuta eller passa. Tack och lov sköt jag och gjorde mål.
- När du tittar upp på klockan och matchen har gått i fullt tempo och benen börjar bli trötta så ger ett sådant mål lite energi.

Rice passade även på att hylla Arsenals inhoppare.
- Det var outstanding idag. De var väldigt viktiga för laget och det handlar alltid om laget. Idag visade vi stort hjärta och karaktär.

Declan Rice mål idag var hans andra i Arsenaltröjan.