Medlemmar: 8537 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta jublar efter vinsten i Sevilla.

Arteta: "Jag är jätteglad att vi vann"

ons 25 okt 2023 kl 01:17

2-1 borta mot Sevilla. Arsenal har tagit täten i Champions League-grupp B. - Det är inte många lag som vunnit här i Europa de senaste tio åren så jag är jätteglad att vi vann, säger Mikel Arteta.

Arsenal är stora favoriter att gå vidare från gruppen i Champions League. Men efter 1-2-förlusten borta mot Lens var det ett lite halvpressat Gunners som reste till Spanien för att möta Sevilla.
Där lyckades Mikel Artetas gäng ta andra segern för säsongen när man vann med 2-1 - efter mål av Gabriel Martinelli och Gabriel Jesus.
- Det är inte många lag som vunnit här i Europa de senaste tio åren så jag är jätteglad att vi vann. Jag är speciellt nöjd med första 60-65 minuterna för vi spelade det spelet vi ville. När vi gjorde 0-2 skulle vi gjort 0-3 för vi hade möjligheter att göra det. Men det gjorde vi inte och på en hörna, på deras första chans gjorde de mål. De har den erfarenheten och närvaron för att ta sig in i matchen och då hade vi problem.

Känner du att laget mognat efter förlusten i Lens?
- Det handlar om erfarenhet och att lära sig från dem. När du förlorar lär du dig ibland mycket mer än när du vinner. Det var ett helt annat lag vi mötte i Lens. Vi hade stunder i den matchen när vi var väldigt dominanta. Idag behövde vi lida för att vinna och det nödvnädigt när du är här.