Medlemmar: 8537 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta deppar på London Stadium.

Arteta: "Det här var inte bra nog"

tor 2 nov 2023 kl 00:15

Ligacupresan är över. Arsenal gjorde en mycket blek match och fick stryk av West Ham United. - Jag är riktigt besviken. Jag är ansvarig för det. Förlåt, säger Mikel Arteta.

The Gunners kom till spel med en kraftigt rotera elva på London Stadium där West Ham United väntade i den fjärde omgången av Ligacupen. Trots ett stort spelmässigt övertag i första halvlek ledde Hammers med 1-0 efter ett självmål av Ben White.
Andra halvlek var rent utsagt sorgligt.
Detta trots att Mikel Arteta bytte in ett gäng ordinarie spelare.
Hemmalaget gick snabbt fram till 3-0 och det var en nedstämd Mikel Arteta som snackade med Sky efter matchen som slutade 3-1 efter Martin Ödegaards sena reducering.
- Jag är riktigt besviken. Jag är ansvarig för det. Förlåt. Det här var inte bra nog. Vi tävlade inte tillräckligt. Jag försökte varna dem i 48 timmar, hur viktigt det skulle bli och hur vi behövde tävla. Först och främst i den här matchen för få spela och vi gjorde inte det. Vi kan diskutera vad som hände vid det första målet och hur det påverkade, men som helhet var vi inte i närheten av den nivån som vi behöver vara på.

Ja, för det första målet blev omdiskuterat. Aaron Ramsdale, som fick chansen istället för David Raya, hölls tydligt fast inne i boxen när hörnan som Ben White nickade i eget mål.
- Med VAR så är det där inget mål, säger Arteta.

Trots fem byten i andra halvlek blev det inget tryck i Gunnersattackerna - vilket irriterade spanjoren.
- Jag ville se mer. Först, cred till West Ham, för de försvarade sig riktigt bra. De är en bra och väl organiserad motståndare, men vi borde ha gjort massa saker mycket bättre. Speciellt farten på bollen. Och en massa enkla saker som vi gav bort. Det finns mycket att förbättra.