Medlemmar: 8537 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta höll inte tillbaka i presskonferensen.

Arteta: "Det är skamligt"

lör 4 nov 2023 kl 22:10

Arsenal föll borta mot Newcastle. Domarna stod i centrum och Arteta höll inte tillbaka sina känslor under presskonferensen.

I den 64:e minuten gör Anthony Gordon 1-0 till Newcastle. Matchens enda mål och den första förlusten den här säsongen för Arsenal i ligan. Men det var inte helt utan kontrovers. Före Gordon rakade in bollen i nät från nära håll var det tre situationer som var under luppen för VAR-granskning. Först såg bollen ut att rinna över kortlinjen. Sen sätter Joelinton två händer i Gabriels rygg och trycker ner försvararen. Sist är det en tveksam offside i målsituationen. Domarna gör en lång granskning men bestämmer sig för att släppa igenom målet. Och Mikel Arteta var rasande i presskonferensen efter matchen.

- Vi måste prata om resultatet för ni måste prata om hur i helvete det här målet står, och det är helt otroligt, säger Arteta.

- Jag skäms, men jag måste vara den som kommer hit och försöka stå upp och försvara min klubb och böna och be om hjälp. För det är fullständigt katastrof att det där målet står sig. Det är fullständigt katastrof.

Varför?

- För det är inte mål av flera anledningar. Det ska inte vara mål och det är för mycket på spel här. Vi lägger ner enormt mycket för att var här, för att tävla på den här nivån. Det är fullständigt skamligt (it is a disgrace).

- Återigen, jag skäms, jag har spenderat 20 år av mitt liv i det här landet, och det här är inte ens i närheten för att beskriva det här som världens bästa liga.

Normalt leder sådana här typer av uttalanden till avstängningar. Men vi får väl se vad FA svarar med.