Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta var inte nöjd med domaren och VAR efter matchen mot Newcastle igår.

Arsenal backar Arteta efter domarattacken

sön 5 nov 2023 kl 16:52

Mikel Arteta var inte nådig i sin kritik mot Newcastle Uniteds segermål igår. Idag backade klubben upp sin spanske huvudtränare.

Det blev ett väldigt omdiskuterat mål som avgjorde mötet mellan Newcastle United och Arsenal på St James Park igår kväll. VAR tittade på tre grejen i samband med Athony Gordons 1-0-mål.
Men trots att bollen kan ha varit över kortlinjen, att Joelinton satte händerna i ryggen på Gabriel och att Gordon kan ha varit offside så godkändes målet.
Mikel Arteta var vansinnig efter matchen.
- Vi måste prata om resultatet för ni måste prata om hur i helvete det här målet står, och det är helt otroligt, säger Arteta.
- Jag skäms, men jag måste vara den som kommer hit och försöka stå upp och försvara min klubb och böna och be om hjälp. För det är fullständigt katastrof att det där målet står sig. Det är fullständigt katastrof.
Varför?
- För det är inte mål av flera anledningar. Det ska inte vara mål och det är för mycket på spel här. Vi lägger ner enormt mycket för att var här, för att tävla på den här nivån. Det är fullständigt skamligt.
- Återigen, jag skäms, jag har spenderat 20 år av mitt liv i det här landet, och det här är inte ens i närheten för att beskriva det här som världens bästa liga.

Idag skickade Arsenal ut ett statement där man backar Mikel Arteta.
Så här skriver man:

Arsenal Football Club wholeheartedly supports Mikel Arteta’s post-match comments after yet more unacceptable refereeing and VAR errors on Saturday evening.

We’d also like to acknowledge the huge effort and performance from our players and travelling supporters at St James’ Park.

The Premier League is the best league in the world with the best players, coaches and supporters, all of whom deserve better. PGMOL urgently needs to address the standard of officiating and focus on action which moves us all on from retrospective analysis, attempted explanations and apologies.

We support the ongoing efforts of Chief Refereeing Officer, Howard Webb and would welcome working together to achieve the world-class officiating standards our league demands.