Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ödegaard är snart tillbaka i Arsenaltröjan.

Hjärnskakning håller Ödegaard borta från spel

tis 14 nov 2023 kl 15:41

Sedan förlusten mot West Ham har Martin Ödegaard inte spelat en minut för Arsenal. Nu har det kommit fram att kaptenen fått en hjärnskakning under träning.

Martin Ödegaard byttes in mot West Ham och gjorde mål. Men sedan dess har kaptenen lämnats utanför truppen. Mikel Arteta berättade i media att Martin Ödegaard inte mådde bra, men gick inte in i detalj på varför mittfältaren saknades.
Nu har det dock framkommit varför.
Dailymail var först ut med nyheten att Ödegaard under en träning blivit träffad med en boll i ansiktet och fått en hjärnskakning.

Regelverket säger att en spelare som fått en hjärnskakning ska vila i minst sex dagar och vara symptom-fri före de får återvända till fotbollsplanen. Laget är nu på landslagsuppehåll och inför uppehållet fick såklart den norske tränaren Ståle Solbakken frågor Ödegaard.

- Klubben har varit så reserverad kring det här så jag vet inte riktigt vad jag får säga, säger Solbakken.

- Jag har vetat om allt om skadan så jag planerade aldrig riktigt att Martin skulle med. Vi tog med honom i laget för då fanns det hopp om att han skulle spela mot Sevilla eller Burnley på helgen. Men när det tidigare i veckan blev klart att han inte var redo för det så slutade vi planera med Martin.

Slutligen försökte Solbakken spela ner spekulationerna kring skadan. Utan att avslöja för mycket.

- Jag kan säga att det är en väldigt vanlig skada inom fotbollen som man högst troligt kommer att återhämta sig från. Det är ingen karriärs-avgörande skada. Han kommer att spela många matcher för det norska landslaget.