Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta var inte nöjd i Newcastle.

Arteta kan straffas för domarattacken i Newcastle

tor 16 nov 2023 kl 20:52

Det blev som förväntat. Mikel Arteta sa sanningen - och nu kan Arsenaltränaren straffas för sina uttalanden efter förlusten i Newcastle.

Det engelska förbundet, FA, meddelas idag att Mikel Arteta kan straffas efter sina kommenterar efter The Gunners förlust på St James Park i Newcastle den 4 november.
Joelinton satte tydligt armarna i ryggen på Gabriel när Athony Gordon gjorde segermålet i den andra halvleken.
Men varken domare Stuart Atwell eller VAR-rummet tyckte att det, eller att bollen var över kortlinjen, eller att Gordon var offside, var värt att kliva och agera för.
Målet stod - och Mikel Arteta rasade.

Både i tv-intervjun med SKY och på presskonferensen gick spanjoren till attack.
Så här sa han:
- Vi måste prata om resultatet för ni måste prata om hur i helvete det här målet står, och det är helt otroligt. Jag skäms, men jag måste vara den som kommer hit och försöka stå upp och försvara min klubb och böna och be om hjälp. För det är fullständigt katastrof att det där målet står sig. Det är fullständigt katastrof.
Varför?
- För det är inte mål av flera anledningar. Det ska inte vara mål och det är för mycket på spel här. Vi lägger ner enormt mycket för att var här, för att tävla på den här nivån. Det är fullständigt skamligt (it is a disgrace).
- Återigen, jag skäms, jag har spenderat 20 år av mitt liv i det här landet, och det här är inte ens i närheten för att beskriva det här som världens bästa liga.

Dagen efter gick klubben ut med ett statement där man meddelade att man backar Mikel Arteta.
Men idag kom det väntade.
FA meddelade att Arteta brutit mot regel E3.1. Han har nu fram till tisdag i nästa vecka på sig att svara.
Så här skriver man:
"Mikel Arteta has been charged with a breach of FA Rule E3.1 following comments that he made in media interviews after Arsenal’s Premier League game against Newcastle United on Saturday 4 November. It’s alleged that his comments constitute misconduct as they are insulting towards match officials and/or detrimental to the game and/or bring the game into disrepute. Mikel Arteta has until Tuesday 21 November to provide a response to this charge".