Medlemmar: 4745 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gabriel Jesus spelade mot Argentina i veckan och är nu redo för Premier League igen.

Flera spelare tillbaka till mötet med Brentford

fre 24 nov 2023 kl 12:20

Flera positiva nyheter inför morgondagens omstart mot Brentford. Mikel Arteta kan få tillbaka ett gäng spelare som varit skadade.

Arsenal saknade sju A-lagsspelare mot Burnley innan uppehållet. Det blev ändå seger med 3-1 och nu när Premier League kickar igång igen efter höstens tredje landslagsbreak så har det ljusnat en del på skadefronten.
Mikel Arteta gav en uppdatering på dagens presskonferens.
Och så här är läget.

Gabriel Jesus

Brassen som missat den fem senaste matcherna på grund av en muskelskada reste till Sydamerika för landslagsspel. Där missade han den första matchen mot Colombia (förlust 1-2), men i prestigemötet med Argentina var anfallaren tillbaka från start. Brassarna föll igen, 0-1.
Nu är 26-åringen redo och spelklar igen för klubblagsspel.
- Han är tillgänglig. Han spelade 96, 97 minuter i en riktigt tuff match. De hade en lång flygning så jag behöver se hur alla spelare mår för att göra de sista besluten inför matchen, säger Mikel Arteta.

Martin Ödegaard

Norrmannen har haft en problemfylld månad. Först höftproblem och sedan hjärnskakning. Ödegaard stod över Norge två landskamper - men är tillbaka i träning med Arsenal.
- Förhoppningsvis är han tillgänglig för spel. Vi har en träning till innan matchen, men det har gått bra för honom så förhoppningsvis är han redo för spel, säger Arteta.

Ben White

Högerbacken missade matchen mot Burnley, men är också aktuell för spel.
- Om han kan träna idag, vilket han förhoppningsvis kan, så kommer han vara tillgänglig för spel. Vi vet mer de närmsta timmarna.

Arsenal kommer dock som innan att vara utan Jurriën Timber, Thomas Partey och Emile Smith Rowe.
Matchen mot Brentford är 18.30 imgorn kväll.