Medlemmar: 8519 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta var jublade nöjd efter ännu en seger i ligan.

Arteta: "Vi förtjänade verkligen att vinna"

sön 26 nov 2023 kl 00:21

Det satt hårt åt. Men så nickade Kai Havertz in 1-0 borta mot Brentford och skickade Arsenal upp i topp av Premier League. - Jag är så glad, säger Mikel Arteta.

När Manchester City och Liverpool spelade 1-1 på dagen så fanns chans för Arsenal att ta över serieledningen i Premier League vid seger mot Brentford.
Länge såg det ut som att derbyt i västra London mot Brentford skulle sluta 0-0.
Då klev Kai Havertz fram.
Och nickade in Bukayo Sakas inlägg.
- Jag är så glad. När du har möjligheten att gå upp i topp, det är vinter och kallt och du kommer till Brentford, som inte är något lätt ställe att komma till. Hela laget visade så mycket vilja att tävla, att gräva djupt och att spela spelet som vi behövde för att vinna. Vi förtjänade verkligen att vinna. Jag är så glad, säger Mikel Arteta.

Kai Havertz värvades för stora pengar från Chelsea under sommaren - men har än så länge fått utstå massiv kritik. Främst för att målen och assisten uteblivit. Tysken fick sätta dit en straff i Bournemouth.
Men bortsett från det har det varit torka.
Dagens mål var extra viktigt och skönt.
- Det är det vackra med det. När saker kommer lätt så värdesätter du dem inte. Hade det varit lätt idag hade han förmodligen inte fått de hyllningarna som han fick. Alla kramade honom och berättade hur mycket vi tycker om honom. Det finns en anledning till det. Det är för sättet som han är i svåra stunder. Han är ett exempel för oss alla, att göra det som man måste i svåra lägen. Vi kan inte vara gladare över att en så stor spelare som han vinner matchen för oss, säger Arteta.

Med David Raya indisponibel fick Aaron Ramsdale chansen. Engelsmannen var minst sagt skakig inledningsvis och hade bara tur att Declan Rice räddade ett givet baklängesmål på mållinjen.
Sen spelade han upp sig.
- Det är fotboll. Jag är så nöjd med laget och hur de presterade. Vi höll nollan och går vidare.
Om hur Ramsdale växte under matchen sa Arteta:
- Mod. Han har stort mod och stor personlighet. Det är därför vi älskar honom.