Medlemmar: 7441 st.

Havertz sätter 1-0 till Arsenal.

Live: Arsenal v Lens

ons 29 nov 2023 kl 20:02

Kai Havertz öppnade målskyttet tidigt och sedan rann det bara på. Första halvlek slutade hela 5-0 till Arsenal och efter en säker straff av Jorginho i andra halvlek kunde Arsenal säkra gruppsegern.

Arsenal

Raya, Tomiyasu, Saliba, Gabriel, Zinchenko, Ödegaard, Rice, Havertz, Saka, Jesus, Martinelli

Bänken:

Ramsdale, Hein, White, Kiwior, Soares, Jorginho, Elneny, Lewis-Skelly, Nketiah, Trossard, Nelson, Nwaneri

Lens

Samba, Gradit, Danso, Medina, Frankowski, Mendy, Abdul Samed, Haidara, Sotoca, Fulgini, Wahi

Bänken:

Leca, Pandor, Aguilar, Machado, Maouassa, Khusanov, Da Costa, Diouf, El Aynaoui, Thomasson, Said

Första halvlek:

1: Där är vi igång! Coyg!!
7: Matchens första halvchans. Zinchenko med en fin boll in i boxen på Jesus. Men brassen får inte riktigt en ren träff på bollen som träffar burgaveln.
11: Bra läge för Arsenal. Tomiyasu med en bra boll in som Havertz nickar, men bollen precis utanför.
13: MÅÅÅÅÅÅÅL!!!! 1-0 KAI HAVERTZ!!!!
13: Jesus nickar ner en boll på Havertz i boxen som stöter in 1-0. Tysken har börjat hitta formen.
13: Såklart en obligatorisk VAR-check.
14: VAR-checken är över och Havertz har nu alltså gjort mål i två matcher i rad.
17: Saka hårt tacklad på egen planhalva, men domaren väljer att inte varna Haidar.
21: MÅÅÅÅL!! 2-0 Gabriel Jesus!!!
21: Saka till Jesus som vänder upp och placerar in 2-0. Jesus firar lite framför Lens-fansen som såg ut att kasta ner diverse saker från läktaren.
23: MÅÅÅÅÅL!!! Saka 3-0!!!
23: Martinelli skjuter, keepern klarar men Saka är påpasslig som får returen rakt på sig och får göra mål med höften.
28: MÅÅÅÅÅÅL!!!! MARTINELLI 4-0!!!
28: Proppen har verkligen gått ur. Tomiyasu drar en fin kross på Martinelli som löper ner, stannar upp och placerar den i bortre.
31: Saka fick sig en smäll och haltar lite. Såg mer ut som en smäll än något muskelaktigt, men vi är väl i en position i matchen där vi kan vara rätt liberala med bytena.
35: Lens vill ha en straff när bollen studsar upp på Havertz hand via eget lår. Ingen respons från domaren och VAR friar.
40: Tungt distansskott av Medina som träffar stolpen. Returen leder till en offside. Farligt av bortalaget.
45: Martinelli blir framspelad av Saka, men brassen skjuter i burgaveln den här gången.
45+2: MÅÅÅÅÅÅL!!! ÖDEGAARD GÖR 5-0!!!!
45+2: Tomiyasu driver ner på kanten och slevar in en boll till Martin Ödegaard som klipper till på volley. Stensäkert. Lekstuga.

Paus 5-0

En otrolig halvlek av Arsenal som har satt i stort sätt varenda läge som givits.

Andra halvlek:

46: Byten Lens. Samed, Medina och Sotoca ersätts av Aynaoui, Machado och Thomasson.
46: Byten Arsenal. Zinchenko och Tomiyasu ersätts av Kiwior och White.
55: Arsenal ser inte överdrivet sugna ut på att fortsätta gasa på som i första halvlek. Första kvarten i andra halvlek har varit väldigt stillsam.
63: Byte Lens. Gradit ersätts av Khusanov.
63: Gult kort Khusanov.
64: Gult kort Haidara.
66: Byte Saka ut och Nelson in.
67: Havertz gör bort sin gubbe fint nere på kanten och passar Ödegaard som skjuter. Det blir lite flipper, men Jesus blir bortdömd för gruff.
70: Hörna Arsenal.
74: Hörna Arsenal.
75: Byte Rice ut och Jorginho in.
81: Hörna Arsenal.
84: VAR-check nu. Martinelli fick en armbåge i nyllet och det ska nu kollas om straff.
85: Det är dock en solklar hands som de nog kollar på. Blir straff av detta.
85: Det är Khusanov som orsakar det. Inhopparen får dock inte ett andra gult här. Domarskandal.
85: Kommentaren om domarskandal var alltså ironi, om någon mot förmodan missade det.
86: Jorginho får straffen.
86: MÅÅÅÅÅL! 6-0!!! JORGINHO!!!