Medlemmar: 8519 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tomiyasu har ett nytt kontraktsförslag på bordet.

Arsenal vill förlänga med Tomiyasu

lör 2 dec 2023 kl 13:36

Takehiro Tomiyasu har jagats av Bayern München. Men Arsenal vill att japanen stannar och klubben har nu erbjudit honom ett nytt kontrakt.

25-årige Takehiro Tomiyasus kontrakt med Arsenal går ut sommaren 2025. Det ska dock finnas en option på ytterligare ett år. Men efter en mycket bra höst av högerbacken vill klubben ge honom ett nytt kontrakt.
Och förhandlingar är igång.
Det rapporterar David Ornstein.

Mikel Arteta sade för dryga veckan sedan när ryktena om Bayern Münchens intresse dök upp att han gärna ville att Tomiyasu skulle stanna i norra London. På gårdagens presskonferens inför dagens Premier League-möte med Wolves pratade Arteta om vikten av stabilitet.
- Det handlar inte bara om att förstärka truppen utan också om att belöna och ha stabilitet i truppen. De här besluten är så klart väldigt viktiga.

När du kom till klubben så lämnade spelare när kontrakten gick ut och vissa fick ni köpa ut. Nu har de stora spelarna förlängt. Hur mycket spelar sådant in när ni ska förhandla nya kontrakt?
- Det spelar in. De här spelarna har förtjänat sina nya kontrakt efter sina insatser. Men det ger oss även stabilitet. De här spelarna är i perfekt ålder och det kommer att komma mycket mer från dem. Det var den initiala planen. Men de har så klart förtjänat sina nya kontrakt och det har gjort truppen mycket starkare, så credit till Edu, styrelsen och alla runt omkring också som har planerat det här väl.