Medlemmar: 8547 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Declan Rice firar sitt segermål på Kenilworth Road.

Rice: "Det blir inte mycket bättre än så här"

ons 6 dec 2023 kl 01:48

Arsenal var på väg att tappa poäng borta mot Luton Town. Då klev Declan Rice fram och grejade segern - i den 97:e minuten. - Vilken känsla, säger engelsmannen.

Rekordförvärvet Declan Rice har gjort tre mål för Arsenal den här hösten. Alla har varit ytterst viktiga. Han fixade segern hemma mot Manchester United i september på stopptid.
Han reducerade med ett långskott borta mot Chelsea när Leandro Trossard ett par minuter senare kvitterad.
Och ordnade segern mot Luton Town.
I 97:e minuten.
- Jag visste att det var matchens sista spark. Normalt sett hade jag varit på straffområdeslinjen. Jag tänkte bara att nu måste jag chansa när bollen gick tillbaka till Ödegaard. Jag var markerad, men rörde mig till hans andra sida. Bollen kom perfekt på mitt huvud och om du inte tävlar om bollen och inte fightas om det i speciella tillfällen så får du inte speciell belöning. Som tur var hoppade jag högst och fick in bollen i nät. Och den känslan i fotboll. Det ska jag berätta, det blir inte mycket bättre än så här i livet, än mindre i fotboll. Vilken känsla, säger Rice till NBC.

Han fick återigen frågan om den massiva transfersumman som Arsenal betalade West Ham United i somras. En summa som verkar påverka honom över huvud taget.
- Jag har alltid trott på mig själv. När jag skrev på för Arsenal var jag fullt övertygad om att jag kunde komma hit och prestera på en riktigt hög nivå. Men det gäller att hålla sig lugn och sansad. Att hålla fokus och inte låter det sväva iväg. Det är så mycket som kan hända i fotboll. Jag är väldigt privilegierad att få vara i den här positionen. Jag får spela för Arsenal varje vecka. Och kvällar som den här. Det är vad som gör det värt för alla.

I och med segern drygade Arsenal, om än tillfälligt, ut serieledningen till fem poäng.
Rice tror verkligen att årets upplaga har det som förra årets saknade för att gå hela vägen.
- Ifjol var de åtta före i toppen och tappade titeln. I år känns det som att det är en annan känsla runt klubben när det kommer till hårdhet, att vara stabil och att hålla ihop i stora lägen. Ikväll gav oss Luton Town massa problem och det såg ut som att vi skulle tappa poäng. Men den här attityden som vi har, så fortsätter vi pusha och fightas till slutet av matcherna. Jag tror det här var vårat femte mål på stopptid. Jag tycker vi borde starta att göra lite mål tidigare, men att göra mål på stopptid visar vad vi är gjorda av. Och vi kommer aldrig sluta tro.