Medlemmar: 8547 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bukayo Saka gjorde sin 200:e Arsenalmatch borta mot Luton Town.

Saka jubilerade: "En briljant kväll för mig"

ons 6 dec 2023 kl 02:58

Han stod lite i skymundan för omväxlings skull och fick nöja sig med en assist. Men Bukayo Saka firade 200 Arsenalmatcher borta mot Luton Town. - Jag är så glad. Det var en briljant kväll för mig, säger engelsmannen.

Bukayo Saka är bara 22 år - ändå har han hunnit med 200 matcher i Arsenals A-lag. Han är den som spelat flest matcher i årets trupp - och han även den som gjort flest mål, 46 stycken.
Saka leder även årets poäng- och målliga med åtta fullträffar och nio framspelningar.
Idag, i sin jubileumsmatch, fick han nöja sig med en assist.
Men var glad ändå.
- Det finns inget bättre sätt att spela din 200:e Arsenalmatch på än det här. Klubben som jag älskar. Att fixa en seger som den här, jag är så glad. Det var en briljant kväll för mig, säger han till Amazon Prime.

Saka spelade fram till Gabriel Martinellis 0-1 i den 20:e minuten. Sen blev matchen en svängig historia. När Kai Havertz kvitterade med halvtimmen kvar startade Arsenals jakt på seger.
Den fixades dock inte förrän i den 97:e minuten.
- Alla vet att det här inte är något lätt ställe att komma till, men jag skulle säga att vi inte presterade vårt bästa idag. Jag tyckte dock att vi skapade rätt så mycket chanser. Luton spelar på sitt sätt och med deras fans och deras direkta spel och långbollar. Vi släppte in mål på två fasta situationer, men bortsett från det så tyckte jag att vi hade kontroll, säger Saka.