Medlemmar: 4971 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här spelar Zinchenko CL för PSV mot Rostov för sju år sedan.

"Det var en fantastisk erfarenhet för mig"

tis 12 dec 2023 kl 15:40

PSV v Arsenal i sista gruppspelsomgången ikväll. Då minns Oleksandr Zinchenko tillbaka på sin tid i Eindhoven. - Det var ett väldigt viktigt år för mig, säger vänsterbacken.

Arsenal är i Nederländerna för att spela sin elfte tävlingsmatch. Men mötet med PSV Eindhoven saknar sportslig betydelse. The Gunners har redan vunnit gruppen. Och PSV kommer att bli tvåa tack vare en seger och ett kryss mot Lens.
En av väldigt få spelare som spelat för både Arsenal och PSV Eindhoven är Oleksandr Zinchenko.
På presskonferensen inför kvällens möte berättade ukrainaren om sin tid i klubben.
- Först och främst var det en fantastisk erfarenhet för mig.
- Det var ett väldigt viktigt år för mig när det kommer till min karriär.

Zinchenko spenderade ett år (2016/2017) på lån i Eindhoven när han värvades från ryska UFA till Manchester City. Han spelade mest på mittfältet - men även om speltiden var väldigt begränsad fick han erfarenhet av Champions League redan då.
- När man tittar på siffrorna så spelade jag inte mycket och fick inte riktigt ut det jag ville innan jag gick till PSV. Men helt ärligt skulle jag inte byta ut den här erfarenheten mot något annat. När folk frågar mig om PSV så har jag bara bra att säga om det här stället. Det är helt fantastiskt när det kommer till allt. Både fotbolls- och livsmässigt. För sedan jag lämnade PSV har jag åkt tillbaka flera gånger på semester för jag har polare här. Och för en så ung spelare som jag var då är det här ett fantastiskt ställe. Alltid fullsatt arena. Fansen älskar alltid fotboll. När du träffar dem så är de alltid glada att se dig. Det är det viktigaste för en fotbollsspelare.