Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta fundersam på Craven Cottage när Arsenal torskade andra raka i Premier League.

Arteta: "Vår sämsta match den här säsongen"

sön 31 dec 2023 kl 18:32

Arsenal kunde inte ta sig upp på vinnarspåret igen. Fulham vann med 2-1 - The Gunners andra raka ligaförlust. - Det här var vår sämsta match den här säsongen, säger Mikel Arteta.

Trots en kanonstart, Bukayo Saka skickade in 0-1 på en retur från Bernd Leno redan i den femte minuten, gjorde Arsenal på det stora hela en bedrövlig match på Craven Cottage.
Och fick stryk igen.
Raúl Jiménez kvitterade innan vilan och i den andra halvleken avgjorde Bobby Decordova-Reid.
- En riktigt tuff dag. En tråkig dag. För tre dagar sedan spelade vi en match som vi borde ha vunnit, men förlorade. Det här var vår sämsta match den här säsongen.
- Det var smärtsamt. Vi var helt enkelt inte bra nog, säger Mikel Arteta.

När han vidareutvecklar vad han tyckte om matchen säger han:
- Vi var inte bra nog när vi hade bollen. Vi gav bort alldeles för många bollar. Vi hade ingen rytm. Ingen mening med vårt spel och var inget hot. Defensivt var vi inte bra nog heller. Vi kunde inte kontrollera dem direkt, det var så lätt för dem att vinna första- och andrabollen så att de fick lägen att attackera. Vi släppte in två likadana mål som mot West Ham och gör man det i den här ligan blir det väldigt svårt att vinna.

Oroar dagens förlust mer än den mot West Ham?
- Ja, helt klart. Den andra, okej, då satte vi inte våra chanser. De gjorde mål på det sättet de gjorde mål. Idag var insatsen inte ens nära.