Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tomiyasu är inte sugen på att lämna Arsenal och spela ett mästerskap mitt i säsongen.

Tomiyasu vill inte ha mästerskap mitt i säsongen

tis 2 jan 2024 kl 13:48

Han lämnar snart för spel med Japan i det asiatiska mästerskapet. Men Takehiro Tomiyasu vill gärna få till en schemaändring. - Jag vill att Asian cup spelas i juni, precis som EM, säger han.

Ett gäng spelare kommer under januari lämna sina engelska klubblag och ansluta till sina landslag. Det vankas mästerskap både i Asien och i Afrika. Men en som gärna ser en förändring är Arsenals japanske högerback Takehiro Tomiyasu.
Han vill inte ha mästerskap mitt i klubblagssäsongen.
- Jag vill att Asian cup spelas i juni, precis som EM. Jag vet inte varför vi spelar i januari. Inte bara i Asien utan även i Afrika. Det är inte bra för spelarna. Men det är vad det är och jag ska verkligen försöka komma tillbaka med en titel, säger han till Evening Standard.

Arsenal kommer att tappa två spelare under januari. Tomiyasu till Japan och Mohamed Elneny till Egypten. Simon Collings rapporterar att Elneny redan rest och att planen för Tomiyasu är att ansluta till den japanska truppen på fredag.
Det är dock inte bekräftat än när Tomiyasu reser.

Högerbacken, som missat stora delar av december på grund av skada, var tillbaka i spel mot Fulham på nyårsafton. Han spelade andra halvlek när han ersatte Jakub Kiwior.