Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ny tung kväll för Arsenal och Ödegaard som åkte ur FA-cupen och inkasserade sin tredje raka förlust.

Ödegaard: "Vi ska vända på det här"

sön 7 jan 2024 kl 20:36

Tre raka förluster och idag åkte Arsenal ur FA-cupen. Trots massor med bra chanser vann Liverpool på Emirates Stadium. - Vi är inne i liten tuff period, säger kapten Martin Ödegaard.

0-2 mot West Ham United.
1-2 mot Fulham.
Och idag 0-2 mot Liverpool.
Det sprakar inte direkt om Arsenals jul- och nyårsform.
- Vi är inne i liten tuff period. Men vi ska inte skylla på det. Det är tungt, men jag gillade hur vi startade matchen idag. Vi visade en helt annan version av oss själva än vad vi gjorde senast. Det var bra. Men vi har problem med att få bollen i mål. Det blir lite kaotiskt i andra halvlek, men jag gillade reaktionen hos laget. Nu måste vi bli ännu skarpare framför mål, säger Martin Ödegaard till norska Viaplay.

Om man bortser från matchen mot Fulham så har Arsenal öst på offensivt. Skapat massor med chanser, skjutit - men inte gjort mål. I dom tre senaste matcherna har laget haft 61 avslut.
Målskörden: en ynka fullträff.
- Kanske är det lite otur. När du säger dom siffrorna så är det klart att vi måste förbättra oss där. Det är i alla fall bra att vi kommer till chanser. Så får vi bli skarpare och få mer ut av alla situationer vi skapar, säger Ödegaard.

För Arsenals del väntar nu ett två veckor långt matchuppehåll. Laget kommer resa till Dubai för ett litet träningsläger.
- Vi ska fortsätta att stå tillsammans och nu ska vi vända det här. Nu får vi en liten paus och en omstart så kan vi komma tillbaka fräschare och starkare, säger norrmannen.