Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får vi se Gabirel Jesus mot Palace imorgon?

Arteta: "Vi saknar fortfarande ett par spelare"

fre 19 jan 2024 kl 15:50

Arsenal är tillbaka. Men inför omstarten mot Crystal Palace var inte Mikel Arteta så sugen på att bjuda på någon detaljerad skaderapport. - Vi saknar fortfarande några spelare, säger Mikel Arteta.

The Gunners har spenderat en vecka i Dubai under uppehållet där man i fint och varmt väder jobbat på formen inför lördagens omstart mot Crystal Palace. När Mikel Arteta idag mötte media på träningsanläggningen Colney var det inledningsvis fokus på skadeläget i truppen.
Men spanjoren bjussade inte på några större nyheter.
- Vi har fortfarande ett par skador, tyvärr. Från den listan har vi inte fått tillbaka någon. Men förhoppningsvis är dom närmare spel och några av dem är bättre än vi förväntat.

I den senaste matchen, mötet med Liverpool i FA-cupen, saknades Oleksandr Zinchenko, Fabio Vieira, Gabriel Jesus, Jurriën Timber och Thomas Partey som alla var skadade.
Takehiro Tomiyasu och Mohamed Elneny hade lämnat för landslagsspel.
Frågan är om Arteta får tillbaka någon spelare till morgondagens möte med Crystal Palace.
- Jag kommer inte berätta individuellt exakt hur alla mår, men vi saknar fortfarande ett par stycken.

Zinchenko och Jesus är närmast spel. Fabio Vieira är enligt rapporter ett par veckor från comeback efter sin operation. Thomas Partey sägs närma sig spel igen efter sitt långa skadeuppehåll. Timber har börjat träna med boll - men är ett par månader från att kunna vara med.
- Det finns en möjlighet att han kan vara tillbaka innan säsongen är slut. Just nu är han långt ifrån att kunna vara med. Det är den realistiska bilden. Är vi förhoppningsfulla att han ska kunna vara med i slutet av säsongen? Om allt går bra så finns det en chans. Men det är för tidigt att säga.