Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ödegaard och Declan Rice i duell med Forests Morgan Gibbs-White.

Ödegaard: "Nöjd över sättet vi spelade"

ons 31 jan 2024 kl 00:25

Arsenal gjorde det nödvändiga för att haka på i toppen av tabellen - och besegrade Nottingham Forest. Lagkaptenen Martin Ödegaard var nöjd. - Ser man hur matchen var så borde det blivit lite mer än 2-1, säger norrmannen.

The Gunners hade inte vunnit på City Ground i Nottingham sedan Ligacupvinsten hösten 2019. Men efter tre raka förluster blev det seger ikväll.
Efter en stabil insats skrevs siffrorna till 2-1.
- Det var det stora målet, tre poäng. Såklart är vi glada, säger Martin Ödegaard.
- Jag är också nöjd över sättet vi spelade matchen. Det är naturligtvis irriterande att de gör mål på slutet och ser man hur matchen var så borde det blivit lite mer än 2-1. Men vi vet att det är bra lag som kämpar till slutet och de kan skapa chanser, vi behöver lära oss lite, men insatsen var bra.

Hemmalaget backade med allt som fanns och satte sitt hopp till omställningsspelet. Men Arsenal hade god kontroll mest hela tiden.
- Vi är ganska vana vid det. Vi spelar mot många lag som försvarar sig lågt och har många spelare bakom bollen, i och runt straffområdet. Vi visste att vi skulle skapa lägen det gällde bara att ha tålamod, fortsätta att köra och hitta de där små luckorna så vi kunde spela in bollen där. Vi visste att vi hade mål som skulle kunna, det handlade bara om att fortsätta, säger Ödegaard.

I tabellen minskar Arsenal glappet till serieledande Liverpool till två poäng.
Arsenalkaptenen säger att han inte tror att det finns något större utrymme under våren för några större tapp.
- Alla matcher är stora matcher och vi behöver i princip vinna dem allihop. Den här ligan är så tuff, men vi älskar det.