Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tierney trivs i Spanien men kan tänka sig att återvända till Arsenal

"Jag är tacksam"

tor 15 feb 2024 kl 12:00

The Guardian har träffat skadade Kieran Tierney som reflekterar över tiden i Arsenal och starten i Real Sociedad.

I ett samtal med The Guardians Sid Lowe berättar Tierney om skillnaden mellan att spela i Real Sociedad och i Arsenal. Skotten menar på att situationen i Spanien passar honom bättre, och att den spelstil som förväntades av honom i Arsenal var svår. 

– Det var en ny typ av fotboll för mig. En av sakerna med Arsenal är att deras vänsterback är en av de mest centrala spelarna; Zinchenko är en av de som skapar mest, nästan mer som en nr 6. När jag först fick höra om det var det nytt för mig. Jag har aldrig spelat i en sådan position, inte ens som barn. Min position var alltid högt upp på kanten, vad man skulle kalla den mer traditionella vänsterbackspositionen, vilket var det jag gjort under hela min karriär.

– Jag försökte lära mig den nya rollen. Du ser själv hur bra det fungerar [när man lyckas] och det var svårt att argumentera mot. Jag försökte mitt bästa, lärde mig, försökte göra det på träning och matcher. Någon gång i framtiden kanske jag kan känna mig bekväm i den positionen.

– Jag fick träna med en av de bästa i världen på just det, Zinchenko. Det är helt naturligt för honom, han får det att se lätt ut, men för mig är det nog mer naturligt att ta mig upp och ned längsmed kanten. 

Men trots att han trivs i Baskien har Tierney inte uteslutit en återkomst till London och Arsenal när lånet går ut i sommar.

– Det är svårt att säga något [om hur det blir] men jag älskar det här. Jag älskade också min tid i Arsenal och jag har två år kvar på kontraktet så om jag kommer tillbaka dit... 

På frågan om hans situationen just nu är en win-win svarade Tierney:

– Ett hundra procent. Arsenal är fantastiska. De har hjälpt mig de senaste fyra åren. Även den här säsongen så lät de mig komma hit, prova på det här, uppleva det. De hade Kiwiors skada och det hade varit lätt för dem att säga "nej, vi ska stoppa det" men de var öppna, ärliga, och sa: "iväg och utvecklas i ett år". Jag är väldigt nöjd och tacksam. 

– Jag vet inte vad som kommer hända men jag älskar det här, jag har anpassat mig bra. Jag är äldre nu så det var 10 gånger enklare än att flytta till London. Det finns tid kvar på säsongen så jag hoppas kunna spela bra och ge tillbaka till alla de som trott på mig.