Medlemmar: 6030 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Zinchenko är en av flera spelare som är osäker för spel mot Burnley.

"Vi behöver ha hela truppen tillgänglig"

fre 16 feb 2024 kl 10:38

Arteta mötte pressen på fredagsmorgonen inför lördagens match mot Burnley och gav en uppdatering kring skadorna och sin syn på titelstriden.

Den första frågan på presskonferensen berörde föga förvånande våra skadade spelare men som vanligt ville inte Arteta avslöja för mycket. Smith Rowe, Tomiyasu, Jesus och Zinchenko kommer alla att testas sent idag kring huruvida de kan spela i morgon, och i dagsläget är ingen av dem definitivt uträknad. Enligt Arteta har ingen av dem haft någon direkt bakslag.

– Även Partey gör framsteg, han är tillbaka på planen igen men vi får se när han är tillgänglig för spel.

Arteta fick också ett antal frågor kring hur han ser på kampen om ligatiteln.

– Vi är glada över att vi är där vi vill vara. Vi har lärt oss mycket från förra säsongen, och nu vill vi ta nästa kliv och fortsätta behålla samma stabilitet.  

– Vi vet att för att vara med och utmana om titeln behöver vi ha alla våra spelare tillgängliga, annars blir det svårt. Vårt största fokus nu är att få tillbaka våra skadade spelare och hålla alla hela under slutet av säsongen. 

På frågan om han menar att Arsenal är borträknade från titelstriden om de inte har hela truppen tillgängliga svarade Arteta:

– Nej, det säger jag inte, men det blir svårare. Nummer ett för att kunna utmana om titeln är att ha så många spelare som möjligt tillgängliga, hela och friska, och om vi inte har det så spelar två och tre och fyra på listan mindre roll.