Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En besviken Mikel Arteta tackar fansen i Porto.

Arteta: "Vi saknade hot"

ons 21 feb 2024 kl 23:47

Arsenal gjorde en slätstruken match och föll i Porto. Mikel Arteta var inte nöjd efter den första åttondelsfinalen. - Vi måste hantera det mycket bättre när vi inte kan vinna matchen, säger han.

Det såg ut att gå mot 0-0 när Arsenal slarvade och Porto, genom Galeno, kunde skjuta 1-0 i den fjärde tilläggsminuten.
När Mikel Arteta snackade med TNT efter matchen sa han så här:
- Vi måste hantera det mycket bättre när vi inte kan vinna matchen. Hur vi hantera boll djupt vid tre tillfällen är inte bra nog. Sen är det halvtid. Vi vill vara i kvartsfinal och då måste du besegra din motståndare. Det är vad vi ska göra på Emirates nu.

Vad tycker du att ni saknade?
- Vi saknade hot. Vi saknade mycket mer hot. Det behövs att vi är mycket mer aggressiva, speciellt när vi har bollen i sista tredjedelen. Mer vilja. Vi ska ändra på lite saker så att vi kan anfalla bättre. För vi har inte släppt till mycket chanser alls, men vi kan göra det mycket bättre.

Berodde det på att Porto var bra eller att ni inte riktigt var där?
- Det är ett lag som är väldigt organiserat defensivt och de bryter rytmen hela tiden. Det var 35-37 frisparkar i matchen. Att tillåta det är inte bra nog. Det är saker som vi måste göra mycket bättre. Nu spelar vi hemma och nu vet vi. Vi känner dem och vet vad vi kommer förvänta oss.

Vi har sett den här säsongen hur viktiga fasta situationer varit för Arsenal. Varför tror du inte att ni lyckades med några ikväll?
- Först och främst kändes det som att vi inte fick röra någon. Allt var frispark. Men vi kommer lära oss från det, förbereda oss bättre och gå ut och köra.