Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta jublar efter ett av målen mot Newcastle United.

Arteta: "Jag är riktigt nöjd"

sön 25 feb 2024 kl 00:38

Arsenal gav svar på tal efter förlusten i Portugal. Och körde över Newcastle United på Emirates Stadium. - Jag är riktigt nöjd, säger Mikel Arteta.

Det är inget större fel på Arsenals ligafacit efter nyår. Sex matcher, sex vinster och 25-3 i målskillnad. Mikel Artetas gäng studsade tillbaka på ett perfekt sätt efter förlusten i Porto och krossade Newcastle United med 4-1.
- Jag gillade allt idag. Hur vi startade matchen, aggressiviteten och positiviteten som vi visade i spelet från början, säger Arsenaltränaren.
- Vi startade att skapa chanser och sedan ville vi bara ha mer. Vi gjorde det första målet, det andra och vi gick för ett tredje och ett fjärde. Laget slutade aldrig och man kände i magen att det var något på gång.

Arsenals första halvlek var strålande och laget spelade Newcastle United fullständigt av banan. 2-0 borde ha varit mycket större siffror. Men det kom efter vilan och segern var otroligt välförtjänt.
- Vi visste att det inte var klart vid 2-0 för de är ett riktigt bra lag. De har många nycklar och har bra resurser för att skapa problem. Vi visste att vi behövde göra klart matchen och det gjorde vi, säger Arteta.

Han spelade Jorginho på mittfältet och det gav bra resultat. Italienaren var lysande i matchen.
- Ja, han var riktigt bra. Vi kände igen att det här var en match för honom baserat på hur de ställde upp och det som han ger oss.

Arteta passade även på att hylla fansen för den stämning som skapades på Emirates Stadium.
- Atmosfären var fenomenal, säger spanjoren.