Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kristoffer Olsson under sin tid i Arsenal.

Kristoffer Olsson allvarligt sjuk

tis 27 feb 2024 kl 17:37

Förre Arsenalspelaren Kristoffer Olsson är allvarligt sjuk. Svensken vårdas medvetslös i respirator på sjukhus .

Kristoffer Olssons danska klubb Midtjylland meddelade idag att mittfältaren akut lagts in på sjukhus. Det var den 20 februari som svensken fördes medvetslös till Århus Universitetssjukhus för att få vård.
"Kristoffer Olsson har drabbats av en till synes akut sjukdom relaterad till hjärnan. Det beror inte på självskador av något slag och inte heller beror orsaken på yttre faktorer. Ett team av Danmarks ledande medicinska experter arbetar för närvarande på högtryck för att ställa en diagnos och initiera rätt behandling. Kristoffer Olsson har varit omgiven av sin närmaste familj och delar av Midtjyllands personal, han behandlas av specialister på området", skriver klubben på sin hemsida.

Kristoffer Olsson skrev sommaren 2011 på för Arsenal som ungdomsspelare. Två år senare fick han göra sin A-lagsdebut för klubben när han, i den 84:e minuten, ersatte Isaac Hayden i Ligacupmötet med West Bromwich Albion. Matchen gick till straffar och där satte Olsson sin när Arsenal gick vidare. I december 2014 lämnade svensken Arsenal för spel i Midyjylland.
Efter det har Norrköpingsfödde Olsson spelat för AIK, ryska Krasnodar och Anderlecht. 2022 återvände han till Danmark och Midtjylland. Först på lån och sedan permanent.

Olsson har under dagen fått värmande hälsningar från flera av sina tidigare klubbar.
Arsenal Sweden hoppas Kristoffer återhämtar sig och blir frisk så snart som möjligt!
Kämpa Koffe!