Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Martin Ödegaard firar ännu en storseger på bortaplan.

Ödegaard: "Det var en stabil och bra insats"

tis 5 mar 2024 kl 00:27

Arsenal körde över Sheffield United på Bramall Lane och vann med 6-0. Kapten Ödegaard var nöjd. - Det var en stabil och bra insats, säger norrmannen.

Arsenals hysteriska ligaform håller i sig. Ikväll krossade The Gunners Sheffield United med 6-0 på bortaplan. Det var sjunde raka trepoängaren i Premier League sedan nyår.
Målskillnaden: 31-3.
Laget har gjort rent hus efter resan till Dubai i januari.
- Vi behövde ett break, om jag ska vara helt ärlig. Vi hade svag form innan uppehållet. Vi var trötta och behövde en omstart. Det blev så bra när vi åkte iväg. Vi fick arbeta med vissa detaljer. Vi kunde få lite ledig tid. Och vi kom tillbaka mycket starkare, säger Martin Ödegaard till Sky.

Med elva matcher kvar att spela ser det ut att handla om tre lag i toppen. Liverpool och Manchester City är före.
Men Arsenal skuggar.
- Nu ska vi bara fortsätta. Det är vad det handlar om när vi kommer till slutet av säsongen. Vi fortsätta ha momentum och pusha varandra varje dag. Och försöka att bli bättre på varje träning. Sen får vi se vart det tar oss.

Ödegaard öppnade målskyttet på Bramall Lane när han satte 0-1 efter fem minuter. Arsenal gjorde som man ville första 45 och hade innan vilan skaffat sig en femmålsledning.
Det blev sedan 0-6 i andra.
- Vi visste att det här är ett tufft ställe att komma till så vi gjorde det riktigt bra från start. Vi tog kontroll på matchen för vi visste hur deras matcher ser ut. De vill spela mycket direkt fotboll och vi behövde vara redo för det. När vi hade bollen var vi på bra humör och skapade mycket. Vi gjorde tidiga mål och byggde vidare på det. Det var en stabil och bra insats.

Arsenalkaptenen fick även chansen att skoja lite med Jamie Carragher i Skys studio om firandet med Stuart McFarlane efter Liverpoolsegern.
Carragher: En fantastisk insats från dig och en mycket bra seger för laget, men jag såg inte fotografen på planen?
Ödegaard: Jag väntade bara på att du skulle säga något om det. Jag var för skraj att göra något idag så jag gick direkt in i omklädningsrummet.