Medlemmar: 8817 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta firar segern med spelarna och fansen på Bramall Lane.

Arteta efter storsegern: "En fantastisk kväll"

tis 5 mar 2024 kl 01:31

Arsenal körde över tabelljumbon Sheffield United på bortaplan. Mikel Arteta var väldigt nöjd. - Det var en fantastisk kväll, säger han.

Det var press på Arsenal inför måndagskvällens bortamöte med Sheffield United. Både Liverpool och Manchester City hade vunnit i helgen. Och för att inte tappa mark i titelstriden behövde The Gunners vinna.
Och som man gjorde det.
Laget smällde in sex baljor på Bramall Lane och täta igen den tillfälliga luckan i toppen av tabellen.
- Det var en fantastisk kväll. Det här är ett tufft ställe att komma till men sättet som vi startade matchen på gjorde så klart skillnad, säger Mikel Arteta.
- Vi var väldigt aggressiva, väldigt positiva och visade väldigt bra kvalitet. Speciellt sista tredjedelen. Att ta matchen till en position där det var en stor fördel för oss. Och det höll vi i. Vi höll i rytmen och hungern och det älskar jag med det här laget.

Arsenal vann till slut med otroligt komfortabla 6-0. Siffror som kunde ha blivit mycket större. Under andra halvleken fick Arteta chansen att lufta truppen. Thomas Partey gjorde efterlängtad comeback.
Mittfältaren har inte spelat sedan i oktober.
- Nu är Thomas tillgänglig att spela ett visst antal minuter. Han behöver bygga vidare på det, för det var hans första minuter på fyra månader och det är väldigt lång tid borta. Sedan, som för alla andra, så måste han förtjäna sina minuter på planen.