Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta på sista träningen inför mötet med Porto.

"Vi behöver ändra på några saker för att skapa mer"

mån 11 mar 2024 kl 22:28

Arsenal ligger under i halvtid mot Porto och måste vinna med 2-0 för att gå vidare. Då säger Mikel Arteta: - Vi behöver ändra på några saker för att skapa mer.

Arsenal har inte spelat kvartsfinal i Champions League sedan våren 2010. Men om Mikel Artetas gäng vänder och vinner mot Porto på tisdag kväll är det vad som väntar igen.
The Gunners förlorade första matchen i Portugal med 0-1.
Nu krävs två mål för att avancera.
- Vi behöver definitivt ändra på några saker för att skapa mer än vad vi gjorde i den första matchen. Det här är nivån i Champions League. Man möter bra lag. Men att det är två matcher spelar roll. Vi måste vara bättre imorgon, säger Arteta.

Spanjoren manade redan på presskonferensen på fansen som ska se matchen på plats att göra sitt - så att laget tar sig vidare.
- Det är chansen vi har imorgon, inför våra fans på vår arena. Ta mer er rösten, energin, i 96 minuter så gör vi det här tillsammans.

Vad lärde du dig från den första matchen?
- Varje vecka så möter vi motståndare som har sina styrkor och svagheter. Vi vet hur de tar sig an matchen och vi känner dem lite bättre. Vi har spelat den här typen av matcher i Premier League många gånger. Senast för två dagar sedan. Vi ska bara fokusera på oss själva och göra mer saker för att kontrollera matchen bättre än vad vi gjorde för några veckor sedan.

2010 mötte Arsenal också Porto. Då blev det förlust borta (1-2) och sedan seger hemma med 5-0. Mellan 2011 och 2017 åkte The Gunners ut direkt i slutspelet mot i tur och ordning Barcelona, Milan, Bayern München, Bayern München, Monaco, Barcelona och Bayern München igen.